De organisatie van Fuik Nieuwkoop heeft in overleg met de gemeente Nieuwkoop besloten om het feest op de Nieuwkoopse Plassen niet door te laten gaan. Na het indienen van de vergunningsaanvraag en de bijbehorende stukken vond er gistermiddag een gesprek plaats bij de gemeente. Hoewel de uitkomst van het gesprek positief was, is het feest toch afgelast vanwege corona.

Hoewel deze krant vanmorgen nog meldde dat Fuik Nieuwkoop in no-time meer dan 1.000 likes op Facebook aantikte, komt deze zelfde dag het nieuws naar buiten dat het hele feest niet doorgaat. Fuik Nieuwkoop 2020 zou wel eens veel groter kunnen worden dan men denkt, waardoor er ook veel bezoekers van buiten getrokken worden. In tijden van corona een probleem: “. Dat vraagt om een heel andere aanpak en extra maatregelen, die op dit moment niet haalbaar zijn. Als we iets doen, willen we het goed doen en ook jullie veiligheid kunnen garanderen”, aldus de organisatie.

Ondanks dat Fuik Nieuwkoop 2020 niet doorgaat, spreekt de organisatie toch over positieve uitkomsten. “De burgemeester heeft ons met open armen ontvangen en het deed ons goed om te horen dat ze niet alleen het feest, maar ook het innovatieproject m.b.t de afstandslatten veelbelovend vinden”, meldt de organisatie van Fuik Nieuwkoop na het gesprek bij het gemeentehuis.

ZIE OOK

Is FUIK Nieuwkoop hét evenement wat Nieuwkoop nodig heeft in deze tijd?

De organisatie laat weten dat ze volgend jaar ervoor willen zorgen dat er alsnog een groot feest op de Nieuwkoopse Plassen plaats gaat vinden. Wellicht in samenwerking met het Torenschuddersfeest, wat eerder dit jaar ook afgelast werd vanwege het coronavirus. “Niets is beter dan de krachten te bundelen in plaats van te concurreren”, sluit de organisatie haar update af.

ZIE OOK

FUIK Nieuwkoop: alles wat je moet weten