Door de opkomst van de elektrische fiets kunnen steeds meer mensen, zelfs op latere leeftijd, mobiel blijven. Dit is goed nieuws, maar helaas heeft het ook een keerzijde. Het aantal botbreuken na ongevallen met elektrische fietsen is namelijk aanzienlijk toegenomen. Gelukkig kan men na de gipsperiode rekenen op de deskundige zorg van ProMove, bewegen & gezondheid.

Men kan bij ProMove niet alleen terecht voor de nazorg van pols= en handbreuken. Hand- en polsklachten komen namelijk ook vaak voor bij mensen die veel computerwerk doen, in de bouw werken, muzikanten of andere werkzaamheden of activiteiten waarbij herhaaldelijke bewegingen worden gemaakt.
De gespecialiseerde handtherapeuten Marjolein van Beek, Wietske Strijker en Annelieke Konings houden zich niet alleen met de hand bezig maar met de gehele arm. Bij ProMove werken zij ook intensief samen met de manueel therapeuten en schouderspecialisten omdat veel arm- en handklachten een relatie hebben met klachten in de nek, bovenrug en schouderregio. Ook werkt de handtherapeut vaak nauw samen met de bedrijfs fysiotherapeut of ergotherapeut, bijvoorbeeld bij werk gerelateerde klachten.
De behandeling richt zich vooral op oefeningen voor de spieren en gewrichten van uw hand of arm, allereerst om deze weer soepel en sterk te maken. Daarnaast wordt bekeken of hand en pols wel op de meest efficiënte manier gebruikt worden. Oefentherapie vindt voor een deel plaats aan de behandeltafel waar men één op één met de fysiotherapeut werkt, maar ook in een oefenzaal waar de patiënt aan de slag gaat met gewichten en specifieke oefenmaterialen. In sommige gevallen is het ook zinvol om te bekijken hoe de arm en hand gebruikt worden op de werkplek en daarin te adviseren.|De handtherapeut kan ook ingeschakeld worden door bijvoorbeeld de huisarts om mee te denken in het stellen van een diagnose en om gezamenlijk tot een behandeltraject te komen. Uiteraard kan de handtherapeut ook zonder verwijzing geconsulteerd worden voor behandeling en advies.

Voor meer informatie: ProMove, bewegen & gezondheid.
– Telefonisch: 0172-575261
– E-mail: info@promove.nu
– WhatsApp: 06-57821791.
www.promove.nu