Groep 8’ers kiezen in lockdown middelbare school

Middenin een lockdown een keuze maken voor een middelbare school, hoe doe je dat? Sinds de scholen voor voortgezet onderwijs in Alphen en omstreken begin december besloten geen fysiek Open Huis te organiseren, werken de Groene Hart scholen hard om zo veel mogelijk informatie op andere manieren over te brengen.
 
De Groene Hart scholen houden van 18 tot 22 januari op afstand hun voorlichtingsweek, want zoals bijna alle activiteiten is het Open Huis een online aangelegenheid geworden. Presentaties zijn van tevoren opgenomen en via de website van de Groene Hart scholen te bekijken. Sfeer proeven is mogelijk met een VR-tour door het gebouw.
 
Iedere ouder van een middelbare scholier weet echter dat persoonlijk contact misschien nog belangrijker is dan informatie. Een gesprek met de unitleider onderbouw of met een docent kan bepalend zijn voor het juiste gevoel bij een school. Hoe kunnen ouders, leerlingen en teamleden toch met elkaar in gesprek komen?
 
Webinars
Het Groene Hart Lyceum en de Topmavo organiseren webinars voor ouders en leerlingen. Mark Tange, unitleider op het Lyceum: “Er zijn vragen die leven bij bijna alle ouders. Die kennen we natuurlijk uit ervaring. Maar we inventariseren ook of er andere vragen zijn die we kunnen beantwoorden, zodat we daar op in kunnen springen. Voor leerlingen uit groep 8 organiseren we een rondleiding die onze brugklasmentoren geven via Instagram live.”
 
Sommige leerlingen zullen liever iets tastbaars thuiskrijgen om ze te helpen bij het kiezen van hun nieuwe school. Voor hen maakte Groene Hart Rijnwoude een tijdschrift. Echte doeners kunnen zich aanmelden bij het Leerpark voor de UNBOX je toekomst BOX. Wils van Leijden, directeur van het Groene Hart Leerpark: “Onze leerlingen leren door doen. De UNBOX je toekomst BOX zit vol leuke en leerzame activiteiten die een goed beeld geven van ons onderwijs. Bovendien wordt de BOX persoonlijk bij je thuis afgeleverd.”
 
Via groenehartscholen.nl/kies-je-groene-hart-school kunnen leerlingen en hun ouders makkelijk vinden welke school het best past bij het (voorlopige) advies. Iedere school houdt een speciale pagina bij voor leerlingen uit groep 8, waarop alle activiteiten te vinden zijn.

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?