De unieke regionale band ‘The DIJK-Scene’zal op 28 juni tijdens het Dorpsstraatfeest in Nieuwveen een optreden verzorgen. Zoals de naam al suggereert zullen veel nummers van De Dijk (Huub van der Lubbe) en The Scene (Thé Lau) ten gehore worden gebracht.

Een aantal ervaren regionale muzikanten heeft enige tijd geleden ‘The DIJK-Scene’ in het leven geroepen. De band speelt een combinatie van de beste Nederpop ooit, tenminste dat is de mening van mede-initiatiefnemer Ferry Heemskerk die er terloops aan toevoegt dat er een top-bezetting staat welke wordt aangevuld met een te gekke blazerssectie.
De band profileert zich niet direct als een tribute band maar wil de muzikale erfenis van Huub van der Lubbe en de te jong overleden Thé Lau overbrengen op het publiek.
Het initiatief voor ‘The DIJK=Scene’ ontstond na Vrienden van Langeraar Live in 2023. Enkele muzikanten van voorheen De Lift vormen de basis van The DIJK-Scene, Zij worden aangevuld met leden van verschillende bands en orkesten. Het repertoire kenmerkt zich door prachtige Nederlandse teksten, dampende gitaar- en hammondklanken, snijdende riffs en een strakke stuwende ritmesectie..

Het live-muziek-programma is gratis te bezoeken en begint op 28 juni om 20:00 uur.
Voor meer informatie: www.dorpsstraatfeest-nieuwveen.nl