Goedemorgen! Dexter koeien langs de Bosweg

©Fotograaf: Petra Schildmeijer

Deze prachtige, zwarte Dexter koeien spotte Petra Schildmeijer in een weiland aan de Bosweg in Woerdense Verlaat. Ze schrijft erbij: “Zelfs op een miezerige dag is het hier prachtig.”

Dexter koeien zie je niet veel in Nederland. Het is het kleinste ras van de Europese runderrassen. Het ras is qua hoogte ongeveer twee derde van een zwartbonte melkkoe, is te vinden op Wikipedia.

Als ware modellen poseerden de dieren in hun wei langs de Bosweg, vlakbij werkschuur De Kievit van Natuurmonumenten. Het leverde een oud-Hollands achtig plaatje op wat wij graag opnemen in onze Goedemorgen!-reeks.

GISTEREN:
Goedemorgen! Mysterieus Park Nieuwkoop


Jouw foto op De Nieuwkoper?
Ook jouw foto’s zijn welkom. Van de natuur met zijn mooie vergezichten, dieren of groen. Van spelende kinderen, wandelaars, fietsers, kerken, monumenten, alles is welkom. Slechts een paar voorwaarden; de foto moet gemaakt zijn in gemeente Nieuwkoop én hij moet liggend zijn (meer breed dan hoog).

Stuur jouw foto naar redactie@nieuwkoper.nl. Daarbij ontvangen wij ook graag een stukje achtergrond of een overdenking. En natuurlijk de locatie.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?