Hans Mesman ging vrijdagmiddag op pad om storm Eunice op de foto vast te leggen. Hij toog hiervoor naar Zuidhoek in Nieuwkoop.

Hans schrijft bij zijn foto: “Afgelopen vrijdagmiddag met hoge verwachtingen richting Zuidhoek gelopen om de invloed van de storm, die op dat moment nog niet op volle kracht was, fotografisch vast te leggen. Zelfs bij windkracht 7 tot 8 (zou later op de dag aanwakkeren tot kracht 9) was het zeer lastig zelf stil te blijven staan, maar ook de camera nog enigszins stil te houden om behoorlijke foto’s te kunnen maken. Hoewel de storm de nodige schade tot gevolg heeft gehad, is de beleving van dergelijk natuurgeweld zeer indrukwekkend en voor mij juist een reden om de camera te pakken.”

De Nieuwkoopse Plassen lijken wel een zee, zulke hoge golven met schuimkoppen slaan tegen de kades. De kracht van wind Eunice is al duidelijk zichtbaar. En dan moest de piek nog komen. De schade in de gemeente is groot, maar velen zullen ook voelen dat ze getuige zijn geweest van een historische storm.

GOEDEMORGEN GISTEREN:
Argonnepark bij avondlicht

Jouw foto

Ook een mooie, unieke, interessante of leuke foto gemaakt ergens in (gemeente) Nieuwkoop, mail hem naar redactie@nieuwkoper.nl. Wij ontvangen het liefst liggende foto’s, meer breed dan hoog. Vrolijke foto’s van dieren en mensen zijn ook van harte welkom.