Dorpsboerderij Nieuwkoop draait weer bijna als vanouds. Bijna, want de gevederde bewoners zijn er niet meer. Na een vervelende en verdrietige periode willen de vrijwilligers bij de dorpsboerderij er weer flink tegenaan.

‘Er is enorm meegeleefd vanuit de Nieuwkoopse gemeenschap,’ zo laat een woordvoerder namens de dorpsboerderij weten. ‘De impact van vogelgriep was enorm, maar steunbetuigingen waren overweldigend.  Er kwamen kaartjes, cadeautjes en andere vormen van steunbetuigingen. Dat heeft ons gesterkt om door te gaan.’

Momenteel wordt er door de vrijwilligers hard gewerkt aan de kippenschuur. De plafonds worden vernieuwd, er wordt geverfd en er komt nieuw gaas. Onzeker is of er ook daadwerkelijk weer nieuw pluimvee komt, want het risico van vogelgriep is niet verdwenen.

Terwijl de dorpsboerderij opnieuw start en winterklaar wordt gemaakt, hebben al veel trouwe bezoekers zich laten zien. Ook dat waarderen de vrijwilligers zeer. Het was de laatste weken zelfs gezellig druk.

Zowel bij het opknappen van de dorpsboerderij, het voederen en verzorgen van de dieren en bij het ontvangen van bezoekers zijn en blijven vrijwilligers van harte welkom.

Vraag er eens naar als u op bezoek bent. Openingstijden zijn:

Dinsdag, woensdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en donderdag van 10.00 tot 13.00 uur.