Het weer had wel wat beter zijn best kunnen doen, maar verder was er echt helemaal niets aan de merken op de Open Dag die gisteren , 8 juni, op het bedrijventerrein Schoterhoek in Nieuwveen werd gehouden, zo ondervond ons redactieteam dat in de ochtenduren een bezoekje bracht.

Bij het oprijden van het terrein was een plattegrond verkrijgbaar aan de hand waarvan een ieder zijn of haar planning kon maken. Over parkeren werd niet moeilijk gedaan: ‘het mag overal als je maar niet in de weg staat’.
De door De Nieuwkoper bezochte bedrijven hadden stuk voor stuk niets aan het toeval over gelaten, het zag er spic & span uit en overal werd met passie en enthousiasme verteld over HUN onderneming.

Een bijzonder vriendelijke mevrouw nam ons mee naar de ruimtes onder het gemeentelijke milieustation, waar duidelijk werd wat er allemaal komt kijken bij het scheiden van afval.
Opvallend was de onderlinge sfeer op Schoterhoek: iedereen kent iedereen en men ziet elkaar eerder als collega’s dan als concurrenten. Eén van de ondernemers nam het zelfs op voor zijn buurman die niet deelnam aan de Open Bedrijven Dag.

Wij maakten kennis met Richard Stokman, wiens fraaie vrachtwagens stonden te glimmen in de zo nu en dan aanwezige zon. Vol enthousiasme vertelde hij (op zijn verjaardag) over de geschiedenis van het bedrijf dat zijn vader Peet ooit begon en waarvan hij, Richard dus, inmiddels mede-eigenaar is.

Bij Warmtenet Schoterhoek leerden wij dat het nieuwste deel van het bedrijventerrein wordt verwarmd door middel van een warmtenet. Als bron wordt het water van de AWZI (afvalwaterzuivering Nieuwveen) gebruikt dat door de speciaal daarvoor aangelegde buizen naar de verschillende bedrijven wordt gepompt, De aangesloten bedrijven zijn mandelig eigenaar van het systeem.

Tijdens onze wandeling werd ons regelmatig de pas afgesneden door het elektrische treintje dat braaf zijn rondjes over het terrein reed en, hoe slim, begin en eindpunt had tegenover de snackkar waar om 11.00 uur ‘s morgens al menig patatje met werd uitgedeeld. Betalen deed men hier met de muntjes waarmee door de verschillende bedrijven kwistig werd gestrooid.
Gezien onze eigen ervaring en de hoeveelheid belangstellenden die in de ochtenduren al op de been was (wat te denken van wethouder Antoinette Ingwersen die al fietsend op Schoterhoek werd gespot) durven wij gerust te stellen dat de Open Bedrijvendag meer dan geslaagd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *