Afgelopen weekend besloten diverse inwoners om een vaartochtje te maken over de Nieuwkoopse Plassen. De gemeente Nieuwkoop doet nu een oproep om alleen te varen of met mensen uit je eigen huishouden. Daarbij wijst de gemeente erop dat voldoende afstand – minimaal anderhalve meter – houden nogal een uitdaging kan zijn op een boot. 

Alle gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen zijn gesloten, meldt de gemeente Nieuwkoop. En dat niet alleen: Hoogheemraadschap van Rijnland heeft ook besloten om alle bruggen en sluizen op zon- en feestdagen te sluiten, vanwege de coronacrisis. Zo is de Ziendesluis en Slikkendammersluis alleen van maandag tot zaterdag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

ZIE OOK:

Gelukkig: Bootje huren tijdens quarantaine strakjes gewoon mogelijk

Met deze maatregelen wil de gemeente samen vechten tegen corona en vooral ‘niet tegen de wind in zeilen’. “Blijf nog een poosje thuis. Daarmee vergroten we de kans dat we corona zo snel mogelijk achter ons kunnen laten. Als dat lukt kunnen we nog jaren genieten onze natuur”, aldus de gemeente in haar oproep.

Eerder was in deze krant te lezen dat een bootje huren tijdens de quarantaine nog gewoon mogelijk is bij botenverhuur bedrijven in Nieuwkoop als Nikano en Zoetwater.