Gemeente Nieuwkoop is sinds 1 maart officieel aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem (MMA). Met als doel de veiligheid in de gemeente te vergroten.

Het vergroten van de veiligheid is niet alleen een taak van politie en justitie. Ook inwoners en gemeente hebben een rol. Samen met de andere gemeenten in het district Alphen aan den Rijn – Gouda heeft gemeente Nieuwkoop een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn zegt over deze samenwerking: “Door de aansluiting krijgen wij net als politie en justitie signalen over criminaliteit en fraude rechtstreeks binnen. Dat geeft ons een goed beeld van wat er speelt en leeft in de samenleving en tegelijkertijd zorgt dat er voor dat wij vroegtijdig kunnen ingrijpen. Samen met politie en justitie zetten wij ons in voor een veilige gemeente.”

Anoniem melden

MMA is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 22:00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Melden kan ook 24/7 via de beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Bron: www.nieuwkoop.nl