Gemeente Nieuwkoop organiseert Denk Mee Cafés voor omgevingsvisie

denk mee cafes nieuwkoop

Foto: Ter illustratie, Pixabay

In het kader van de omgevingsvisie organiseert gemeente Nieuwkoop twee ‘Denk Mee Cafés’. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er gesproken over de toekomst van de gemeente: inwoners kunnen concrete ideeën over het woningaanbod, de winkels, de natuur of de landbouw achterlaten. Tijdens de bijeenkomsten kunnen inwoners reageren op stellingen via hun smartphone.

Op woensdagavond 13 november vindt de eerste van de twee Denk Mee Cafés plaats. Deze bijeenkomst zal gaan over de toekomst van het landschap in de gemeente: van natuur en klimaatverandering tot recreatie en energie. De bijeenkomst vindt plaats in Parola in Langeraar van 20.00 tot 21.30 uur. Het tweede Denk Mee Café vindt plaats op woensdagavond 20 november in Kaleidoskoop op hetzelfde tijdstip. De tweede bijeenkomst zal gaan over ‘onze dorpen’. Hierbij zullen onder andere woningbehoeften, evenementen en toerisme aan bod komen.

Lees ook: Kids Denk Mee Café: ‘Kruip in de huid van de burgemeester’

Tijdens de bijeenkomsten is er ook te zien wat kinderen belangrijk vinden van de toekomst en kunnen inwoners plannen die zij reeds hebben pitchen. De bijeenkomsten worden afgesloten met een ‘creatieve samenvatting’.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?