Foto: Ter illustratie. © Pixabay

Vanwege een probleem met de server van Windows is gemeente Nieuwkoop niet in staat om werkzaamheden uit te kunnen voeren. Reeds ingeplande afspraken tot 15.30 uur kunnen vandaag niet doorgaan. Ook het uitreiken van documenten als paspoorten en rijbewijzen kan vanwege het probleem niet plaats vinden voor deze tijd.

Gisterenavond kwam landelijk in het nieuws dat Windows 10 kampt met een groot gat in de beveiliging van het besturingssysteem. Hackers zouden spionagesoftware kunnen installeren op computers, gezien de software voor veilige updates omzeild kon worden. Dit ontdekte de Amerikaanse geheime dienst NSA. Windows ondernam gelijk actie en bracht vandaag een update uit.

Lees ook: Lintjesregen bij Brandweer Ter Aar: 11 brandweermannen krijgen Koninklijke Onderscheiding

De update blijkt te zorgen voor de nodige problemen. Ook bij gemeente Nieuwkoop, die vanmiddag op social media haar inwoners op de hoogte brengt geen werkzaamheden te kunnen verrichten: “Wegens een wereldwijd probleem met de server van Windows zijn wij niet in staat om werkzaamheden uit te voeren. Dit houdt in dat afspraken tot 15.30 uur niet doorgaan en we ook geen documenten uit kunnen reiken”.

De gemeente belooft om na 15.00 uur met een update te komen van het probleem. Tot die tijd kunnen inwoners contact opnemen met de gemeente via 0625777565.