Het is noodzakelijk dat we zoveel mogelijk thuisblijven en onderling een minimale afstand van anderhalve meter waarborgen. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te minimaliseren. Maar, wat als straks het zonnetje weer gaat schijnen? We kunnen gewoon nog een bootje huren tijdens de intelligente quarantaine: vanaf april is het huren van een fluiterboot of kano bij Nikano gewoon mogelijk.

Hoewel we – nu wel – met z’n allen zoveel mogelijk binnen blijven, is soms een frisse neus halen geen overbodige luxe. Een rondje hardlopen, een goede avondwandeling óf een boottochtje op de Nieuwkoopse Plassen. Het was nog even onduidelijk of dat laatste behoorde tot de mogelijkheden, maar De Nieuwkoper sprak met de eigenaar van Nikano die het tegendeel vertelde.

ZIE OOK:

Burgemeester blij om te horen dat het goed gaat met Nieuwkoper die positief testte op corona

Voor het huren van een boot hoeft namelijk geen menselijk contact plaats te vinden, aldus Nikano: “Er kan via de telefoon en e-mail gereserveerd worden”. Daarbij laat het Noordense botenverhuurbedrijf weten dat zij extra maatregelen neemt om de hygiëne te waarborgen: “Wij zullen bijvoorbeeld alle handvatten en peddels goed schoonmaken voor en na gebruik”. Ook wijst Nikano op het feit dat huurders voldoende afstand moeten houden tot elkaar, ook als zij op de boot zitten.

Het seizoen gaat begin april weer van start. Een boot kan eenvoudig gehuurd worden via de website van Nikano. Ook bij jachthaven Zoetwater kan een bootje gehuurd worden.