Met het stijgen der jaren neemt de kans op artrose in knie en/of heup sterk toe. Een veel voorkomende oplossing is een prothese. Met het plaatsen hiervan is de behandeling echter nog niet klaar!

Door de eerdere pijnklachten is de kracht van omliggende spieren vaak verminderd. Ook het gevoel kan door de pijn aangetast zijn. Door de gereduceerde kracht, de pijn en het missen van de reguliere informatie vanuit het gewrichtskapsel ziet men vaak dat mensen op een aangepaste manier zijn gaan lopen. Dit alles maakt dat alleen het plaatsen van een prothese onvoldoende verlichting c.q. herstel oplevert.

Om problemen elders in het lichaam te voorkomen is het van groot belang dat een goed looppatroon wordt aangeleerd waarbij fysiotherapie enorm kan helpen. De behandeling bestaat onder andere uit het geven van advies omtrent het opvoeren van de mate van belasting. Denk hierbij aan het leren lopen met krukken en daarna het verantwoord weer afbouwen hiervan. Daarnaast speelt krachttraining een belangrijke rol evenals balans- en evenwichtsoefeningen.

De fysiotherapeuten van ProMove, bewegen & gezondheid in Nieuwkoop en Ter Aar zijn aangesloten bij het Rijnland Heup & Knie Prothesiologie Netwerk. Dit is een samenwerkingsverband van de afdeling orthopedie van het Alrijne Ziekenhuis met regionale fysiotherapiepraktijken. Dit Netwerk zorgt voor uniforme en kwalitatieve zorg met als doel gezamenlijk een optimaal herstel te bewerkstelligen. Informatie over dit Netwerk is te vinden op https://rijnlandheupknienetwerk.nl/

Meer weten of een afspraak maken? Neem geheel vrijblijvend contact op met ProMove.

telefoonnummer 0172-575261

E-mail info@promove.nu

WhatsApp 06-57821791.

Meer informatie is te vinden op www.promove.nu