Culturele vereniging ‘t Reghthuys vertoont op vrijdag 5 april de Franse film Anatomy of a fall (Anatomie d’une chute). Het wordt een lange zit want de film duurt ruim tweeënhalf uur maar dat is dit pareltje meer dan waard!

De door Justine Triet geregisseerde film is een rechtbankdrama over een vrouw die verdacht wordt van de moord op haar man. Sandra is een beroemde schrijfster en woont sinds kort samen met echtgenoot Samuel en hun zoon Daniel in een afgelegen chalet in de Franse Alpen.
De verdachte omstandigheden rond de dood van Samuel maken dat Sandra als verdachte wordt aangemerkt en voor de rechter wordt gebracht. Was de dodelijke val van Samuel een noodlottig ongeluk, zelfdoding of heeft zijn vrouw hem geduwd? In de rechtzaak die volgt wordt hun huwelijk tot op de pijnlijkste details ontleed.

Naast actrice Sandra Hüller die de rol speelt van echtgenote en moeder, verdient de jonge (2008) Milo Machado-Grane als vertolker van zoon Daniel alle lof.

De voorstelling begint om 19.30 uur, vanaf 19.00 uur staat er een welkomstdrankje klaar. Een kaartje kost voor leden € 8,00, niet-leden betalen twee euro extra. Dit is inclusief een drankje vooraf èn in de pauze.

‘t Reghthuys heeft maar een ‘beperkt’ aantal plaatsen beschikbaar; reserveren is daarom noodzakelijk. Men ontvangt hiervan altijd een bevestiging.

Reserveren: film@reghthuys-nieuwkoop.nl
Contact: Ada Stolk: 06 1515 7872