Fietstocht langs pastorietuinen in de gemeente

De pastorie is van oudsher de ambtswoning van een pastoor of predikant. Meestal zijn ze naast de kerk gebouwd en bevatten een woongedeelte en een aantal vertrekken die dienst doen als kantoor en gebruikt worden voor ontvangst en vergaderen. Bij een aantal rooms-katholieke pastorieën in de gemeente Nieuwkoop ligt een prachtige tuin die vrij toegankelijk is; verborgen pareltjes.

Voor zondag 19 september wordt een fietstocht georganiseerd langs deze bijzondere pastorietuinen. De afstand is ongeveer 25 kilometer en de stoppunten zijn tevens startpunten:

  • Nieuwveen: Nicolaashof, Dorpsstraat 41
  • Zevenhoven: Stiltetuin met Lourdesgrot, Noordeinde 28
  • Langeraar: Adrianusbos, Langeraarseweg 90
  • Noorden: Mariakapel, Simon van Capelweg 62

De tocht gaat ook langs natuurgebied De Groene Jonker, ook hier is te genieten van de uitzichten  en de natuur. 

De fietstocht is geschikt voor zowel jong als oud, en of je nu een gewone fiets hebt, een e-bike, een mountainbike of een bakfiets waarin je kinderen van de omgeving kunnen genieten. Deelname aan de fietstocht is gratis en uiteraard op eigen risico.

Starten kan tussen 13:00 en 14:00 uur. Bij de te bezoeken stopplaatsen staat drinken klaar. Er zijn vrijwilligers aanwezig die alles van de tuinen weten en er graag over vertellen. Of loop op eigen gelegenheid een ronde en voel de sereniteit van deze bijzondere plekken.

Aanmelden

Aanmelden voor een routebeschrijving kan bij één van de vier kerken. Bij slecht weer, bekijk www.rkgroenehart.nl, hier staat vermeld of de fietstocht doorgaat.

Is fietsen niet jouw ding? Kom dan deze middag toch naar één of meerdere plaatsen op de route om te genieten van de tuinen en de natuur.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?