Op zondag 7 april organiseert Rotary Ter Aar voor de zevende keer de Bike Challenge, een fietstocht door het Groene Hart met als doel om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Evenals vorig jaar is dit de Stichting Spieren voor Spieren.

De deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden [40, 70 of 120 kilometer] en deelname is gratis. Wel wordt -gezien het doel van de Bike Challenge- een donatie verwacht. Men kan zich natuurlijk ook laten sponsoren.

Start en finish zijn op het parkeerterrein van zwembad Aarweide, Schilkerweg 21, in Ter Aar. Starten kan vanaf 10:00 uur.

Spieren voor Spieren is een organisatie die haar krachten bundelt om spierziekten bij kinderen te verslaan. Ruim twintigduizend kinderen in Nederland kampen met een spierziekte. Door middel van sportieve acties zoals de Rotary Bike Challenge wordt geld bij elkaar gebracht voor wetenschappelijk onderzoek, hulpmiddelen en verbetering van het diagnose- en behandeltraject. Wellicht wordt het onmogelijke dan toch mogelijk: het in een vroeg stadium herkennen èn behandelen van spierziekten bij kinderen.

Nina van Es (17) uit Roelofarendsveen is namens Spieren voor Spieren ambassadeur bij deze Bike Challenge. Zij hoopt, evenals als vorig jaar een cheque met een mooi bedrag in ontvangst te kunnen nemen.

Elfstedenkampioen Henk Angenent zet zich al geruime tijd belangeloos in voor Spieren voor Spieren. Hijzelf, maar ook oud-wielrenner Steven Rooks, oud-schaatser Bob de Jong en aanstormend schaatstalent Jelle Koeleman fietsen op zondag 7 april mee.

Inschrijven en informatie: https://rotarybikechallenge.sportenvoorspieren.nl