Ter gelegenheid van de verjaardag van Harry van Sussex maken we vandaag Eton Mess, een mierzoet, maar overheerlijk dessert, genoemd naar de elitaire kostschool Eton College waar Harry zijn middelbare school jaren doorbracht.
Voor 4 personen alvast vier glaasjes neerzetten en zorg dat je het volgende in huis hebt:
300 ml slagroom
3 zakjes vanillesuiker
100 gram meringue
250 gram vers fruit
3 passievruchten
Aan de slag:
klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig
snijdt het verse fruit in kleine stukjes
halveer de passievruchten, schep ze leeg en doe het vruchtvlees bij het reeds gesneden fruit
voeg naar smaak wat honing aan dit mengsel toe
maak in de glaasjes meerdere laagjes van room-verkruimelde meringue-fruit
Een typisch Brits drankje bij dit dessert kan zijn een wijn verpakt in The Frugal Bottle, een papieren fles afkomstig uit Sussex…. of een biertje van De Molen Engels & Drop.
Dat wordt weer smakelijk!