Met de start van het recreatieseizoen slaan de bestuurders van negen Hollandse Plassengemeenten en Holland Rijnland de handen ineen. Op 15 april ondertekenden zij een samenwerkingsovereenkomst. Dit feestelijke moment was in On The Rock aan de Westeinderplassen.

Met deze ondertekening spreken de bestuurders uit de komende jaren samen te werken op het gebied van onder andere gebiedsmarketing en het versterken van recreatieve voorzieningen.
Nieuwkoops burgemeester Robbert-Jan van Duijn, dagelijks bestuurslid Holland Rijnland: ‘Dit gebied is mooi en bijzonder: de Hollandse Plassen vormen een eenheid waarop we echt trots mogen zijn. Elke plas heeft een eigen identiteit en daarmee ook een eigen recreatief aanbod. Dat biedt veel mogelijkheden die we economisch kunnen benutten.’
Antoinette Ingwersen, wethouder van Nieuwkoop, tekende namens haar gemeente de overeenkomst. “Of je nu wilt ontspannen, cultuur wilt beleven, één wilt zijn met de natuur of lekker actief wilt sporten: het kan allemaal. Het gebied vormt hel hele jaar een bijzondere ervaring. Ik nodig daarom iedereen uit de Hollandse Plassen te komen ervaren.”