Tijdens het Pinksterweekend werd het KunstLab van Atelier Marie-José en jeugdorganisatie de Bende omgetoverd tot museum. Het KunstLab was één van de 24 locaties van de Nieuwkoopse Kunstroute, die dit jaar voor de 20ste keer georganiseerd werd. Ruim 50 kunstenaars stelden hun atelier of expositieruimte open voor publiek. Het thema van de expositie in het KunstLab was ‘Er was eens…’.

Alle bendeleden gingen creatief aan de slag met dit thema. De Binkies en Boefjes maakten Langhors uit Pluk van de Petteflet.
De jongste bendeleden tekenden zichzelf met pastelkrijt en kregen een mooi plekje op dit mega lange zelfgemaakte paard.
De Bengels zorgden voor een prachtige kasteelwand vol zelfportretten van prinsen en prinsessen.
In de Avonturentuin stond een waanzinnige boomhut met knotsgekke kamers, getekend door de Belhamels.
De Bandieten kozen hun eigen favoriete boekfiguur en tekenden het, De jongere bendeleden waren diep onder de indruk. Tekenen in een boek, dát mag natuurlijk alleen bij de Bende!
De oudste bendeleden gingen aan de slag met letters en graffiti

De kinderen die maandelijks naar het KunstLab komen, schilderden een heleboel bomen in allerlei verschillende vormen, maten en kleuren. Samen vormde dit een prachtig BendeBos! Ook het DROOM Hoofdkwartier, de bellenblaaskunstwerken en de griezels van papier-maché hadden een mooi plekje in het museum. Naast de werken van de bendeleden exposeerde Marie-José Kleibrink-Koeleman haar schilderijen en Art Journal

Kinderen en volwassenen konden zich tijdens de kunstroute creatief uitleven met een Regenboog KrasKunstwerk, zentangle, tegeltjeskunst en een grote kleurplaat. Ook werd er enthousiast gespeurd voor de KunstBINGO; gewapend met een bingokaart vol detailfoto`s gingen de jonge bezoekers in het museum op zoek naar de bijbehorende kunstwerken.
In de Kaleidoskoop in Nieuwkoop was een overzichtstentoonstelling waar alle deelnemers één kunstwerk tentoonstelden. Bezoekers konden hier een indruk krijgen van het werk op de locaties en zelf een route uitstippelen door de verschillende kernen van Gemeente Nieuwkoop. De bendeleden maakten met elkaar ‘de mooiste vis van de zee’. Inmiddels heeft de kleurrijke vis een mooi plekje gekregen in het Hoofdkwartier. Wie de gezamenlijke kunstwerken graag nog wil bekijken of zichzelf eens creatief uit wil leven in het KunstLab, is van harte welkom! www.de-bende.nl/kunstlab