Wethouder Tom de Kleer heeft woensdag 19 juni samen met leerlingen van de leerlingenraad de officiële eerste paal geslagen van het Integraal Kindcentrum De Poel in Langeraar.
Kinderen en vertegenwoordigers van alle toekomstige gebruikers van het IKC waren bij dit feestelijke moment aanwezig.
In het IKC krijgen basisschool Aeresteijn en Stichting Kinderopvang Liemeer (SKL) een plek, ook komt er een gymzaal in het gebouw.

Voorafgaand aan het officiële moment beschilderden kinderen van de school en de kinderopvang heipalen in vrolijke kleuren. Ook is er een tijdscapsule op het terrein begraven met daarin een gehaakte vleermuis (gemaakt door leerkracht Ellen Koning), het verhaal over de kwestie vertraging vleermuis (opgetekend door Sarie Katsman) en een boekje over de geschiedenis van het onderwijs in Langeraar (gemaakt door oud- leerkracht Theo Lustenhouwer en leerkracht Eric de Bruijn).

Wethouder Tom de Kleer: ‘Aan deze eerste paal is heel veel werk voorafgegaan. Belangrijke stappen op weg naar een mooi ontwerp, waar onderwijs en opvang zich in thuis voelen. We hadden ook tegenvallers, zoals de vertraging van de sloop door vleermuizen. Grote dank gaat daarom uit naar al diegenen die zich al jaren enthousiast en vol energie inzetten om hier, midden in het centrum van Langeraar, een gebouw neer te zetten waar het hele dorp trots op kan zijn. We gaan ons uiterste best doen om over iets minder dan een jaar dit gebouw in gebruik te kunnen nemen.”