Wanneer vanavond om 21.00 uur Nederland en Turkije in het Olympiastadion in Berlijn aan hun kwartfinale beginnen, zitten behalve heel veel Nieuwkopers ook mensen met Turkse roots vol spanning voor de televisie.
Volgens het CBS telt onze gemeente namelijk vijfenvijftig inwoners van Turkse afkomst: 29 van hen zijn daadwerkelijk in Turkije geboren, van de overige 26 stond van minimaal één ouder de wieg in Turkije.

Dit impliceert op geen enkele manier dat iedereen ook automatisch geïnteresseerd is in wat er vanavond in zuid Duitsland staat te gebeuren, net zo min als alle Nieuwkopers vanavond aan de buis gekluisterd zullen zijn.
Op veel plaatsen binnen onze gemeente is het mogelijk om met elkaar naar de prestaties van de beide elftallen te kijken. Denk daarbij aan Grand Café de Steupel (toegang alleen mogelijk met speciaal armbandje), ‘t Praathuis, ‘t Woutje, de Klinker, sportbar Ter Aar, de kantine van Altior en alle etablissementen die wij niet genoemd hebben.
Laten we hopen dat het, ongeacht de uitslag, een voetbalfeest mag worden, zonder provocaties en rellen en met respect voor elkaar.