Dry Needling is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de behandeling van spieren met als doel vermindering van pijnklachten en spierspanning. Bij Dry Needling wordt, net als bij acupunctuur, gebruikgemaakt van zeer dunne naaldjes. Echter bij acupunctuur worden meestal meerdere naaldjes gebruikt die ook enige tijd in het lichaam blijven zitten en effect hebben op de energiebanen in het lichaam. Bij Dry Needling werkt dit anders.

Dry Needling grijpt namelijk aan op myofasciale triggerpoints. Dit zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die, naast lokale drukpijn, ook vaak een voor de patiënt herkenbare uitstralende pijn kunnen veroorzaken. Deze triggerpoints kunnen ontstaan door overbelasting, overtraining maar ook door bijvoorbeeld een val of ander trauma.
Door met een dunne naald gericht in deze triggerpoints te prikken treedt een snelle pijnvermindering en ontspanning in de spier op. Het hele pijngebied wordt daardoor vaak ook beter toegankelijk voor manuele therapie en oefentherapie.
Het inbrengen van het dunne naaldje is nagenoeg pijnloos. Als het triggerpoint wordt aangeprikt wordt kan de spier wel even aanspannen en een verkrampt gevoel geven, hetgeen gepaard kan gaan met lokale pijn en soms ook met de uitstralende pijn. Kort daarna ontspant de spier zich meestal en trekt de pijn weg.

Dry Needling is een onderdeel van de behandeling fysiotherapie of manuele therapie en er worden geen extra kosten voor in rekening gebracht. Indien de aanvullende verzekering fysiotherapie dekt, vallen ook de kosten voor Dry Needling hier onder.

Voor meer over Dry Needling of het maken van een afspraak: ProMove, bewegen & gezondheid.

– Telefoon 0172-575261
– E-mail info@promove.nu
– WhatsApp 06-57821791.
www.promove.nu