Drugswoning op Het Lange Stuk: hennepplanten, chemische stoffen en onderdelen van explosieven

drugswoning lange stuk nieuwkoop

Foto: Ter illustratie, Pixabay

Vrijdag 4 oktober hebben agenten van Politie Kaag en Braassem een 29-jarige man aangehouden voor vernieling. In de woning van de man, aan Het Lange Stuk, trof de politie meerdere hennepplanten, diverse chemische stoffen en onderdelen van explosieven aan. Een groot gedeelte van de dag was het gebied rondom de woning afgezet en zijn onderdelen van explosieven op de busbaan tot ontploffing gebracht.

Gisteren – vrijdag 4 oktober – was een gedeelte van Het Lange Stuk geruime tijd afgesloten voor onderzoek. Nadat een 29-jarige man eerder die nacht aangehouden werd voor vernieling, trof de politie diverse chemische stoffen aan die gebruikt kunnen worden bij het maken van verdovende middelen. In een slaapkamer in de woning vonden agenten ook een ‘growtent’ met 34 hennepplanten. De politie gaat ervan uit dat er meerdere oogsten hebben plaatsgevonden.

Lees ook: Hennepkwekerij aangetroffen in woning in Nieuwkoop

Ook werden er onderdelen van explosieven in de woning aangetroffen. Naar aanleiding van deze vondst werd er besloten om een gedeelte van Het Lange Stuk af te zetten. De onderdelen zijn uit de woning gehaald, waarna deze vervolgens verderop – op de busbaan – ter ontploffing zijn gebracht. De apparatuur wordt vernietigd en de chemische stoffen zijn in beslag genomen. Politie Kaag en Braassem laat weten verder onderzoek te doen.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?