Drie aanhoudingen na DNA-match voor inbraken in gemeente Nieuwkoop

politie nieuws nieuwkoop

Politie heeft na een match in de DNA-databank drie mannen uit Utrecht, Rotterdam en Nieuwkoop aangehouden. Ze worden verdacht van verschillende inbraken in de gemeente Nieuwkoop: het betrof een inbraak in een woning in Nieuwkoop, een supermarkt in Ter Aar en een horecagelegenheid in Noorden. Volgens de politie hadden de inbraken geen verband met elkaar. Ze vonden plaats in oktober, december vorig jaar en januari dit jaar.

De woninginbraak in Nieuwkoop vond woensdag 9 oktober 2019 rond 03.16 uur plaats. Het ging om een woning aan het Lange Stuk, waar een getuigen een ruit hard horen rinkelen en een persoon naar binnen zag gaan. In deze krant was vorig jaar te lezen dat er eerder onder andere drugs waren aangetroffen in de woning. De politie heeft hiervoor een 22-jarige Nieuwkoper aangehouden. Hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter. 

De inbraak in de supermarkt – de Vomar in Ter Aar – vond plaats op 9 december 2019, rond 02.12 uur. De winkel was pas twee weken geopend, toen de inbraak plaatsvond. Toen de politie arriveerde, waren de inbrekers al gevlucht. Een 46-jarige man uit Utrecht – met een on rechtmatige verblijfstatus – werd aangehouden dankzij een DNA-match. Hij wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris en is in bewaring gegaan.

ZIE OOK

VVD Nieuwkoop stelt vragen omtrent onopgehelderde inbraken in Nieuwkoop

Op maandag 20 januari vond de inbraak bij een horecagelegenheid aan de Simon van Capelweg plaats in Noorden. Hoewel de eigenaar het pand had afgesloten, kwam de schoonmaakster er ’s ochtends achter dat zij het alarm niet hoefde uit te schakelen. Zij constateerde daar dan ook kort erop dat de gokkasten waren opengebroken. Eén raam was vernield, waardoor de inbreker hoogstwaarschijnlijk naar binnen was gekomen. Hiervoor werd een 51-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en is na een verhoor met een dagvaarding naar huis gestuurd.

ZIE OOK

Opnieuw inbraken bij bedrijven aan het Nieuwveens Jaagpad

ZIE OOK

Politie zoekt getuigen van auto-inbraak op de Beethovenlaan


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?