Dixieland Jubilee 13 september in De Olm Nieuwkoop

dixieland jubilee

De Dixieland Jubilee heeft zijn plek definitief gevonden in De Olm in Nieuwkoop. En na de lange periode Hollandsche Leeuw is hiermee het voortbestaan van de maandelijkse jazzmiddagen in Nieuwkoop, het enige podium voor de oude stijl jazz in onze regio, verzekerd.

In augustus kwam de Dixieland Jubilee na vijf maanden Corona-stilte weer aarzelend op gang. Door de hittegolf, de vakanties en natuurlijk ook Corona bleef het aantal bezoekers nog wat achter. Maar hierdoor kon de organisatie prima uitproberen of de Corona-veilige opzet in de praktijk ook werkte. Dat bleek het geval te zijn. Maar los van alle regels begint Corona-safety natuurlijk altijd bij ons eigen gedrag.

Huisorkest Dixie Six All Stars is er weer helemaal klaar voor. Dit wordt het tweede optreden in vijf maanden – veel andere optredens werden afgezegd, maar dit geldt voor de meeste bands, amateur én professional. Maar zondag klinkt dus weer de lekker in het gehoor liggende jazzmuziek die in Nederland vooral bekend is geworden door de Dutch Swing College Band en de Chris Barber Band uit de jaren vijftig en zestig.

ZIE OOK

12 september: De Fuikenlichters in de Muziektent

De aanpak van de Dixieland Jubilee is nog steeds hetzelfde: de band speelt van 15.30 tot 18.00 uur en de toegang is gratis. Vooraf reserveren is niet meer nodig, maar naam en telefoonnummer opgeven bij de ingang nog wel. Overigens worden die lijsten na twee weken vernietigd.
Centrum De Olm Nieuwkoop is gevestigd aan de Transportweg 21 – 23, 2421 LT Nieuwkoop.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?