Op zaterdag 25 mei is er bij Hoeve Kazan in Blokland, Nieuwveen een bijzonder optreden met als thema ‘de Zachte Lobby’. Belangstellenden zijn vanaf 13.15 uur van harte welkom. Let op er is slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.

Het bestaan van de boer staat al langere tijd onder druk Hoe gaan we als mens om met ingrijpende veranderingen en hoe praten we als samenleving over moeilijke dingen? Deze vragen vormen het uitgangspunt van De Zachte Lobby, een bijzondere ontmoeting tussen zangers en boeren uit het veenweidegebied.
Na een leerzame workshop zullen zij een optreden verzorgen waarin hun verhalen een podium krijgen.

Makers Myrthe Krepel, Roberta di Cosmo en Mart Nooijen, die allen hun wortels in het boerenleven hebben, hebben samen De Zachte Lobby ontwikkeld. Met dit initiatief willen zij ruimte maken voor meerstemmigheid in het maatschappelijk debat en de mensen achter de discussies weer zichtbaar maken.

Op zaterdag 25 mei gaan, tijdens een workshop, boeren en zangers met elkaar in gesprek. Door letterlijk elkaars woorden te herhalen en antwoord te geven op vragen als ‘waar twijfel je over’, wordt aangezet tot het denken vanuit het perspectief van de ander.