Op zondag 30 juni is het weer tijd voor ‘De Ronde om Alphen’ een wielertoertocht die ook de gemeente Nieuwkoop aandoet.
Start (tussen 08.30 en 10.00 uur) en finish zijn, evenals voorgaande jaren, bij het Ketelhuys op het terrein van De Werf bij de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn. Van daaruit voert de tocht de deelnemers over afstanden van 70, 100 of 120 kilometer door het Groene Hart.


De sportieve prestatie is natuurlijk belangrijk, maar het sociale element telt minstens even zwaar. In het parcours is een rustlocatie opgenomen, waar men samen kan genieten van een kop koffie en een vers puntje appeltaart.
Bij de finish staan foodtrucks waar de deelnemers tijdens een hapje en drankje kunnen napraten over hetgeen zij onderweg hebben gezien en meegemaakt.
De organisatie van het evenement is in handen van de vele vrijwilligers, die de voorbije jaren ook garant stonden voor een vlekkeloos verlopen Ronde om Alphen. De verwachting is dit jaar ruim vijfhonderd enthousiaste amateurwielrenners en toerfietsers te kunnen begroeten.
Heel blij is men met de steun van een aantal sponsoren die het mogelijk maakt om de toertocht op deze wijze te organiseren.
De inschrijfkosten bedragen € 27,50 per persoon. Hierbij zijn startbewijs, koffie bij de start, koffie met appelgebak onderweg en een broodje met een drankje bij de finish inbegrepen.
Er kan ook in teamverband worden gefietst: een team bestaat uit minimaal zes personen.
Voor supporters wordt er bij het Ketelhuys een mooi terras ingericht met muziek en de eerder genoemde foodtrucks.
Inschrijven kan via de website: www.derondeomalphen.nl Hier is ook alle informatie over dit evenement te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *