Bij De Rijk Zuivel aan de rand van Alphen aan den Rijn worden zuivelproducten verkocht, gemaakt van de melk van de eigen koeien. Tot en met kerst steunt de boerderijwinkel Voedselbank Kaag en Braassem en Nieuwkoop met een extraatje.

Het hele jaar door steunt De Rijk Zuivel de voedselbank met zuivelproducten die tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen. Op deze manier heeft de voedselbank bijna wekelijks zuivelproducten om uit te delen en wordt voedselverspilling tegengegaan. “Maar met de feestdagen willen we wat extra’s doen. Klanten kunnen bij ons in de winkel een fles vla en een doosje eieren kopen en schenken aan de voedselbank,” laat De Rijk weten. “In de week voor kerst wordt dit extra geproduceerd en uitgedeeld door de voedselbank aan mensen in de regio van Kaag & Braassem en Nieuwkoop die zeker tijdens de feestdagen een extraatje kunnen gebruiken.

Eieren

Naast zuivel verkoopt de boerderijwinkel eieren. Eieren zijn een product dat niet veel beschikbaar is om uit te delen. “Fijn als we dit tijdens de feestdagen wel kunnen doen”, aldus de Voedselbank.

Ongeveer honderd gezinnen worden wekelijks geholpen door de voedselbank. “Het zou ontzettend mooi zijn als we het doel van honderd flessen vla en honderd doosjes eieren kunnen halen. Wil je deze actie steunen, dan kun je op dinsdag, woensdag en zaterdag tussen 9:00 en 17:00 uur bij ons, aan de Heimansbuurt 5 in Alphen aan den Rijn, in de winkel terecht. De actie loopt tot en met woensdag 22 december.”

www.voedselbank-kben.nl
www.derijkzuivel.nl