Op zondag 1 september kunnen hardlopers en wandelaars hun hart ophalen tijdens de mooiste loop in het Groene Hart van Nederland, de Halve Marathon van Nieuwkoop die al weer voor de 35ste keer wordt gehouden.
Om tot een goede prestatie te komen is een juiste voorbereiding van groot belang. Vandaar dat het nu de tijd is om geleidelijk de trainingen af te stemmen op dit loopevenement van begin september.

De halve marathon maakt vanuit het centrum van Nieuwkoop een mooi rondje in het plassengebied. Via Noorden en het Noordse dorp lopen de deelnemers naar Woerdense Verlaat. Dan tussen de rietkragen door en via het slingerende weggetje door de Meije en van daaruit via het Meijepad dwars door het plassengebied weer terug naar Nieuwkoop.
Naast de halve marathon is er ook een wedstrijd over 10 kilometer. Evenals de afgelopen jaren zullen de deelnemers aan deze afstand met bussen vervoerd worden naar het startpunt in de Meije om van daaruit dezelfde route lopen als de deelnemers aan de halve marathon.
Buiten de 10 kilometer en de halve marathon is er ook een wedstrijd over 5 kilometer, een jeugdloop over 1 kilometer en een kinderloop waarbij er voor alle kinderen een leuke verrassing is.
Ook de wandelaars en Nordic Walkers komen aan hun trekken:voor hen zijn er diverse loopafstanden, variërend van 10 tot 25 kilometer, in de omgeving van Nieuwkoop.

Alle informatie over de jubileumeditie van de Halve Marathon van Nieuwkoop is te vinden op www.nieuwkoophalvemarathon.nl