Van windhozen tot steekpartijen naar Coronavirus met peperduren mondkapjes. Hoe dan…. Tijd voor een nieuwe bladzijde in het Dagboek van een Nieuwkoper.

Wanneer je met je kinderen of hond de deur uitgaat voor een wandeling moet je ze tegenwoordig extra stevig ‘aangelijnd’ houden, want voordat je het weet zijn ze een vlieger. De wind is enorm en de regenbuien vallen ook niet meer onder een buitje. Het klimaat veranderd en dat is weer eens overduidelijk.

De voorjaarsvakantie is in volle gang en (dan zal de gemiddelde ouder zeggen) het is weer bokkenweer. Gelukkig hebben we de ipad, tv en spelcomputers nog. Of moeten we nu juist met ze naar buiten en met regenlaarzen aan in plassen stampen en het bos opzoeken. Tussen de buien door kan je nog prima buiten vertoeven en soms zelfs een zonnestraal oplopen. Vind je dat echt niks dan is er wel een overdekte speeltuin of trampoliepark in de buurt waar ze hun energie kwijt kunnen. Alles beter dan de godganse dag op het vierkante kastje koekeloeren. Is soms voor de ouders ook beter, even lekker naar buiten.

Alhoewel dan in sommige plekken in Europa niet meer het geval is. Als we al die bangmakende nieuwsberichten moeten geloven, ligt het coronavirus om de hoek. Je kan geen nieuws of actualiteitenprogramma aanzetten of er wordt gesproken over het gevaarlijke virus. Hoe bang moeten we ons maken of gaan we gewoon voorzichtiger zijn. Je handen en de handen van de kinderen beter, zorgvuldiger en langer wassen en vooral opletten en waakzaam zijn. Frisse lucht is niet besmettelijk toch? Het is nog lang geen tijd voor paniek. En mocht je mondkapjes willen aanschaffen, neem een krantenwijk want de prijzen zijn van 5 naar 63 euro gegaan.

Lees ook: Run op alcoholhoudende handgel en mondkapjes

Gelukkig zijn er ook nog leuke dingen te melden in onze mooie gemeente. We staan met onze evenementenkalender weer op de kaart. Niet alleen Nieuwkoop 750 jaar, maar ook Oranjeweek, Open Dag van de Brandweer en overige hulpdiensten in samenwerking met de Verbinding, Dorpsstraatfeest Nieuwveen zijn allemaal leuke evenementen die de inwoners bij elkaar brengt en waar het bruist van de gezelligheid. Nog niet zo lang geleden hadden we de winter editie van de Bluestocht wat een enorm succes was, in juni verschijnt de jubileum editie van de zomer variant.