Eenzaamheid komt veel voor in Nederland en ook in onze gemeente. Vaak denken we bij eenzaamheid aan ouderen, maar ook jongeren die gaan studeren en naar een andere stad verhuizen, mensen die zonder werk komen te zitten en mensen die gaan scheiden of een dierbare verliezen kunnen zich eenzaam voelen.  

Tijdens de cursus Creatief Leven werken deelnemers in groepsverband aan hun eigen, nieuwe toekomst. Ze ontdekken niet alleen meer over zichzelf, ze zetten ook stappen die nodig zijn voor een fijner leven. De cursus levert gegarandeerd kennis en vaardigheden op waar men de rest van het leven plezier van heeft. 

Ervaringen deelnemers 

Een deelnemer van vorig jaar geeft aan: “Ik ben een betere versie van mezelf geworden door de cursus. Ik besef nu dat ik zonder mijn partner toch veel kan en ook waardevol ben. Ik heb mezelf hervonden, maar heb ook nog wel wat te leren!” 

Een andere deelnemer gaf na afloop van de cursus aan: “Wat een zelfkennis kreeg ik door de cursus Creatief Leven. En niet alleen leerzaam, maar ook leuk om te doen. Ik zag er enorm tegenop, maar voelde me in de groep snel op mijn gemak. Elke week spannende opdrachten uitvoeren gaf mij een enorme boost!” 

Praktische informatie 

Start cursus: donderdag 14 september (elke twee weken).  
Locatie: kantine dorpsboerderij Nieuwkoop, Kennedyplein 2.  
Tijd: 14:00-16:30.  
Kosten: 25 euro.  
Mochten de kosten een belemmering vormen, dan kan de gemeente daarin helpen.  

Meer informatie en aanmelden 

31 augustus is er een informatiebijeenkomst van 14:00 – 15:00 uur in de kantine van de dorpsboerderij. Een aantal deelnemers van de cursus van vorig jaar is ook aanwezig. Meer informatie over de cursus staat op www.aenbtraining.nl. Neem voor vragen contact op met de cursusleider, Ans Tersteeg, via info@aenbtraining.nl of telefonisch via 06 83876853.