Corrie en Kees Wijfje al zestig jaar gelukkig getrouwd

Het echtpaar Kees Wijfje en Corrie Borst met burgemeester Robbert-Jan van Duijn. ©Leny van den Belt

Corrie Borst (84), geboren in Langeraar, en Kees Wijfje (85), geboren in Korteraar, hebben iets te vieren.  Namelijk dat ze zestig jaar getrouwd zijn. Op 20 oktober was dat voor de wet en vandaag, op 25 oktober, voor de kerk. Voor burgemeester Robbert-Jan van Duijn reden om het paar met een bezoekje te vereren. 

Het paar heeft elkaar ontmoet tijdens een dansavond in Parola; het parochiehuis in Langeraar. Na vier jaar verkering zijn ze getrouwd. De bruidegom reed in die tijd nog als bode op de vrachtwagen, maar werkte later, met nog zes broers, in het heibedrijf van zijn vader. Toen hij 60 was stapte hij uit het bedrijf. “Maar het bedrijf bestaat nog steeds”, zegt hij trots. “Mijn zoon werkt er nog.” Het werk als heier heeft er wel voor gezorgd dat hij een gehoorbeschadiging heeft opgelopen. “Tegenwoordig wordt er veel strenger op gelet, maar vroeger werkte je nog niet met oorbeschermers.” Toch kan hij dankzij een implantaat, als er niet te veel mensen bij elkaar zijn, redelijk goed horen.

Naald een draad

De bruid werkte voor haar huwelijk in de huishouding. Eenmaal getrouwd nam ze de zorg op zich voor de vier kinderen die er kwamen; twee meisjes en twee jongens. Inmiddels zijn zij ook de trotse grootouders van acht kleinkinderen. De bruid was handig met naald en draad. Daardoor kon ze ervoor zorgen dat iedereen er altijd tiptop uitzag. “De naaimachine stond dag en nacht op tafel.”

Zesenveertig jaar geleden vond de bruidegom een braak liggend stuk grond in Korteraar. Daar bouwde hij zelf een huis. Ze wonen er nog altijd en genieten met volle teugen van de tuin. “Met de kinderen gingen wij vroeger ook altijd een weekje op vakantie”, zegt de bruid: “In Nederland, maar samen gingen we ook naar het buitenland.” Een van de hoogtepunten was een busreis naar Rome. “Daar zijn we in het zomerverblijf bij de Paus geweest.” Zondagmiddag hebben ze met de hele familie hun trouwdag gevierd.

Trouwakte

Namens het gemeentebestuur had burgemeester Robbert-Jan van Duijn niet alleen een mooie bos bloemen meegenomen, hij had ook een ingelijste kopie van de originele trouwakte van het stel van zestig jaar geleden. Een leuk gebaar dat door het bruidspaar erg gewaardeerd werd.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?