Het hele jaar valt mij al wat op: Nieuwkoop lijkt weer te bruisen. Evenementen schieten als paddenstoelen uit de grond en bedrijven organiseren leuke acties. Naast het jaarlijkse Bruggebuurtfeest én het Torenschuddersfeest, is er dit jaar zelfs een tentfeest op het land bij boer Verhaar. Ook zijn er heel wat leuke nieuw bedrijven bijgekomen: neem bijvoorbeeld MijnTafel aan de Dorpsstraat. Nieuwkoop lijkt weer een plekje te bemachtigen op de kaart, iets wat in mijn ogen de afgelopen jaren sterk leek af te nemen.

Niet alleen evenementen lijken hierin trouwens de spelende factor te zijn, ook gemeente Nieuwkoop lijkt zich in te spannen voor een meer bruisende omgeving. Online speelt er trouwens sinds dit jaar ook veel meer: zo is website Ontdeknieuwkoop.nl niet meer weg te denken als dé agenda van activiteiten in de gemeente en zorgt De Nieuwkoper voor het actuele nieuws. Meer weten over sport? Dan kun je weer terecht bij 0172sport.nl, die zelfs een lokale voetbaltoto op touw heeft gezet.

En hoewel het alweer een tijdje geleden lijkt, hebben beide supermarkten in ons dorp een complete metamorfose ondergaan. Jumbo een stuk overzichtelijker en bredere wandelpaden, Albert Heijn veel frisser en nu ook voorzien van een zelf-scan formule. Ja, er is de laatste tijd weer veel gaande in Nieuwkoop. Iets wat in mijn ogen dan ook écht nodig was in ons dorp!

Door: Petra

Ook een column aanleveren? Stuur je column naar de redactie en bereik inwoners van gemeente Nieuwkoop met jouw verhaal!