Column: Extra prullenbakken niet alleen maar negatief

nieuwe containers nieuwkoop niet alleen negatief

Wat was dat een gedoe tijdens het omruilen van de nieuwe minicontainers. Containers werden in sommige gevallen verkeerd geleverd en soms zelfs helemaal niet. Nu alles weer een beetje op z’n plek lijkt te vallen, is het een mooi moment om even alles te relativeren.

Vanmorgen, toen ik een rondje door een wijk in Nieuwkoop liep, stond ik even stil bij het toch wel bijzondere plaatje van tientallen – doorzichtige – plastic zakken met afval aan een lantaarnpaal. Heel goed dat we met z’n allen afval scheiden, maar stiekem ben ik toch wel blij dat we straks af zijn van dit nare straatbeeld. Iets wat mede door de komst van een extra container weer mooi opgelost is. Ja, hierbij maak ik ook de vergelijking met de toch wel wat volle tuinen met de containers voorzien van gekleurde deksels.

Ik vervolgde mijn ochtendloopje naar het Kennedyplein, maar al snel passeerden rond dwarrelende stukken karton de neuzen van mijn schoenen. Het was weer zover: de ‘groene’ inwoner die netjes zijn papier gesorteerd deponeert, gooit het niet in de ondergrondse papiercontainer, maar besluit – doordat deze waarschijnlijk te vol is – het maar netjes op de stoep te leggen. Met de komst van een extra – gratis – papiercontainer is dit probleem hopelijk straks ook een stukje minder.

papiercontainer kennedyplein

Dus, de komst van de nieuwe minicontainers is misschien wat naar ervaren, maar laten we zeker ook stil staan bij ons dorp en de voordelen die deze nieuwe containers met zich meebrengen.

Door: D. Ripken

Zelf een column aanleveren voor De Nieuwkoper? Deel jouw verhaal met onze lezers. Stuur jouw stukje op naar de redactie en wie weet staat jouw verhaal binnenkort in De Nieuwkoper.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?