De compleet vernieuwde app HelemaalGroen is een feit. Met deze nieuwe app gaat burgerinitiatief HelemaalGroen na vijf jaar een volgende fase in, meer robuust voor de toekomst.
Na vijf jaar zijn er door het hele land meer dan 15.000 zwerfvuilrapende vrijwilligers actief, zij registreren via de app hun schoongelopen routes.

ANBI Stichting HelemaalGroen stimuleert individuele burgers om zwerfafval op te ruimen en hun inzet zichtbaar te maken (app.helemaalgroen.nl).
Wanneer men begint met rapen kan de app geactiveerd worden. de afgelegde route wordt dan als een groen lijntje zichtbaar op de kaart. Na een maand verkleurt het lijntje naar oranje en twee maanden later is het bruin. Na het opnieuw lopen van dezelfde route kleurt deze weer groen. Zo maken alle deelnemers samen Nederland steeds groener. Zijzelf én hun omgeving worden hier vrolijk van.

Gemeentes zijn Partner, Waterschappen, particulieren en bedrijven zorgen voor donaties. Al wordt het werk vrijwillig gedaan, de techniek kost geld. Hiervoor zijn sponsoren onontbeerlijk. (www.helemaalgroen.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *