Op zaterdag 15 juni vond de jaarlijkse nationale herdenking plaats van brandweermensen die sinds 5 mei 1945 zijn omgekomen tijdens het uitoefenen van hun vak.
Brandweer Hollands Midden stond stil bij de moed en daadkracht van de omgekomen Noordwijkse collega’s Nico Steenvoorden, Jan de Ridder en Gerrit Heeringa en Gerrit van Waveren uit Bodegraven.

In de regio Hollands Midden werd dit jaar het water-ereteken uitgevoerd bij de brandweerkazerne in Bodegraven. Het is niet toevallig dat juist bij deze kazerne deze ceremonie plaats vond. Dit jaar is het veertig jaar geleden dat Gerrit van Waveren, brandwacht bij de Bodegraafse vrijwillige Brandweer, tijdens bluswerkzaamheden om het leven kwam.
Ter nagedachtenis aan Gerrit hebben zijn nabestaanden een gedenkteken in de vorm van een bankje met plaquette op het terrein van de brandweerkazerne onthuld.
In het bijzijn van familieleden, burgemeester Grauss en collega’s werd één minuut stilte in acht genomen en het water-ereteken uitgevoerd. Op dit stille, bijzondere moment werden alle omgekomen collega’s herdacht.

Foto: RFG Fotografie