De vrijwilligers van de dorpsboerderij Nieuwkoop zijn zaterdag drie keer blij gemaakt. De boerderijvarkentjes Idem en Dito liepen de hele ochtend vrolijk te knorren van plezier. 

Ten eerste kwamen de eigenaren van Musties een donatie doen voor de kinderen die de dorpsboerderij bezoeken. Jordi en Anita Schipper brachten een paar kruiwagentjes, schepjes, harken en bezems.

Bij Musties vinden ouders spullen/materialen die ze nodig hebben, met de juiste pedagogisch onderlegde informatie. Want… waarom is het belangrijk om met dit speelgoed te spelen? Waar kan ik het goed voor gebruiken? Hoe kan ik het gebruiken? Welke ontwikkelingsgebieden stimuleer ik hiermee? Punten waar Musties aandacht aan schenkt. Er werd zaterdagochtend door de, nu nog kleine maar toekomstige, vrijwilligers meteen al gretig gebruik gemaakt van het mooie spelmateriaal.

Tevens kwam die ochtend een zeventig jarige Nieuwkoper vertellen dat hij zijn zeventigste verjaardag had gevierd en zijn gasten had gevraagd geld te doneren voor de dorpsboerderij. Er is gul gegeven en deze gulle Nieuwkoper vulde het bedrag zelf nog aan tot een mooi riant bedrag.

Na sluiting hebben de vrijwilligers met elkaar geproost op het nieuwe seizoen. Voorzitter Jaap Kruijt  bedankte vertrekkende vrijwilligers en verwelkomde nieuwe medewerkers. Ook is er nog informatie gedeeld over het wel en wee van de dieren. 

De vakantieperiode is weer voorbij, maar bij de dorpsboerderij gaat alles gewoon verder. Bezoekers zijn welkom dinsdag en woensdag van 10.00-16.00uur en donderdag en zaterdag van 10.00-13.00 uur.  

Mensen die interesse hebben om ook mee te gaan helpen, kunnen zich tijdens de openingsuren wenden tot aanwezige vrijwilligers. 

Rommelroute

Zondag 24 september is de dorpsboerderij extra geopend van 10.00 tot 16.00 uur in verband met de Rommelroute Nieuwkoop. Ook op deze locatie worden spullen aangeboden.