Bizar: siervuurwerk en lawinepijl door raam gegooid, politie zoekt getuigen

vuurwerk in woning noordeinde

Foto: Er werd siervuurwerk met 30 shots de woning ingegooid. © Politie Kaag & Braassem, Facebook

In de nacht van 26 op 27 december is in een woning in Noordeinde vuurwerk door het raam gegooid. Nadat het onderste raam van de deur vernield was met een tegel, werd er siervuurwerk en een lawinepijl naar binnen gegooid. Het siervuurwerk is afgegaan met heel veel schade als gevolg. De politie zoekt getuigen van deze vernieling.

Eerder die avond kwam omstreeks 01.45 uur een melding bij de politie binnen van overlast. Vier jongens zouden in Noordeinde vuurpijlen aan het afsteken zijn, waarna de melder hen aan heeft gesproken. De politie trof echter niemand aan.

Later die nacht, rond 03.00 uur, kwam er opnieuw een melding binnen: er was sprake van vernieling van een deur en er was vuurwerk de woning in gegooid. Het onderste raam van de deur was vernield: er was een tegel door heen gegooid, gevold door een doos siervuurwerk met 30 shots en een lawinepijl. “Het siervuurwerk is in de gang afgegaan met heel veel schade als gevolg. De lawinepijl is gelukkig niet afgegaan”, meldt de politie. Wat volgens de politie opvallend was van de vernieling, is dat dit de woning van de buren van de eerste melder betrof.

Lees ook: Containers voor papier, glas en textiel tijdelijk gesloten rondom de jaarwisseling

De politie is op zoek naar getuigen van deze vernieling en vraagt iedereen die de vier jongens mogelijk kent of ze al eerder ergens in Noordeinde heeft gezien, zich te melden. Dit kan door te bellen via 0900-8844 of via een privébericht via de Facebookpagina van Politie Kaag & Braassem.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?