Foto: Ter illustratie, niet een van de katten. © Pixabay

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft een bizarre ontdekking gedaan in een zwaar vervuild huurhuis in de gemeente Nieuwkoop: 49 katten en 5 stinkdieren. Na een melding over een verwaarloosd hondje deed een agent van de Dierenpolitie samen met een inspecteur de ontdekking.

Dit meldt de LID vandaag op haar website. Volgens de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming was de huisvesting van de dieren totaal ongeschikt: katten zaten in ‘konijnenhokken’ en de woning zou ontzettend smerig zijn. In een andere kamer werden 5 stinkdieren ontdekt: “De dieren zaten in een kale kamer met alleen elkaar en een paar overvolle kattenbakken. Geen eten of drinken en geen enkele afleiding of mogelijkheid voor natuurlijk gedrag zoals graven”, aldus LID op haar website.

Lees ook: Komende maand extra controle voor opruimen hondenpoep

De katten en de stinkdieren zijn uit de woning gehaald en zijn met spoed in bewaring genomen en over gebracht naar opvang locaties. Hier worden de diertjes verder onderzocht en verzorgd. Tegen de eigenaar wordt een proces verbaal opgemaakt.

Bekende
LID weet ook te melden dat de bewoonster van de woning een bekende zou zijn. Niet alleen van de LID, maar ook van de politie. Zo meldt de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming dat er jaren geleden ook al eens dieren in beslag genomen zouden zijn wegens verwaarlozing.

Lees hier het complete artikel van De Dierenbescherming of bekijk beelden van de woning hieronder.