Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat bewegen de beste manier is om klachten ten gevolge van artrose, te verminderen. Veel patiënten met klachten in de heupregio of in de knieën dreigen door te weinig beweging in een vicieuze cirkel terecht te komen; men gaat het bewegen vermijden en steeds meer stil zitten. Hierdoor neemt de spierkracht af, het bewegen kost steeds meer moeite met als gevolg dat de klachten alleen maar toenemen.

Bij ProMove bewegen & gezondheid in Nieuwkoop en Ter Aar, zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten werkzaam die kunnen helpen om, ondanks deze klachten, toch weer in beweging te komen. Soms is ondersteuning van de manueel therapeut nodig om de beweeglijkheid van gewrichten te verbeteren, maar er wordt vooral gewerkt aan spierkracht, conditie en evenwicht. Meestal is een beperkt aantal behandelingen voldoende en kan men vervolgens zelf het behaalde niveau behouden dan wel verbeteren door in beweging te blijven.
Dat kan uiteraard zelfstandig maar in de praktijk blijkt vaak dat ondersteuning hierbij een positief effect heeft. Men kan hiervoor terecht in één van de FysioSport groepen bij ProMove. Ook zijn er speciale FysioSport groepen voor senioren.
Wanneer blijkt dat, ondanks alle inspanningen, een nieuwe heup of knie noodzakelijk is. is bewegen en trainen, ter voorbereiding op de operatie, erg zinvol. Meer spierkracht en een betere conditie voor de operatie zorgen ervoor dat de revalidatie, na het plaatsen van de prothese sneller en makkelijker verloopt.

Voor meer informatie over ProMove, bewegen & gezondheid.

– 0172-575261
– E-mail info@promove.nu
– WhatsAppr 06-57821791.
www.promove.nu

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *