Het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), onder andere verantwoordelijk van het incasseren van verkeersboetes, maakt elke vier maanden de balans op. In de zogenoemde ‘tertiaalrapportage Wahv’, tot stand gekomen in samenwerking met Politie, Openbaar Ministerie en het Ministerie van Justitie en Veiligheid, is te lezen dat in de eerste vier maanden van dit jaar 68.266 mensen zijn beboet naar aanleiding van een foto, gemaakt door een flitspaal.

In het Groene Hart, waar de gemeente Nieuwkoop deel van uitmaakt, werden van januari tot en met april in totaal 68.000 verkeersboetes uitgedeeld. Het grootse deel hiervan was voor het overschrijden van de maximum snelheid (te hard rijden dus). Ruim negenhonderd keer was ‘rijden door rood’ de boosdoener.
De tertiaalrapportage maakt ook duidelijk welke flitspaal (er staan erin Nederland ‘slechts’ 600) in onze omgeving het vaakst knipperde. Op de N207 bij de Alphenseweg, vlak voor het Shell station, flitste de daar geplaatste paal 17.071 keer en spant daarmee de kroon.
Het is prettig om te constateren dat het niet overal kommer en kwel is. Op de N11 Alphen aan den Rijn bij de kruising Compierkade (Leidsche Schouw) werd in de eerste vier maanden van dit jaar helemaal niemand betrapt op te hard rijden.

Voor een compleet overzicht van de gepubliceerde cijfers, verwijzen wij graag naar de website van het CJIB : www.cjib.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *