Vanwege ernstig nierfalen heeft de 61-jarige Bert uit Nieuwkoop dringend een nieuwe nier nodig.
De wachttijden zijn onmenselijk lang, zijn leven beschouwt hij inmiddels als overleven dus nam hij het heft in eigen hand en probeert via een Facebookactie een donornier te vinden.

Het Facebook bericht van Bert, getrouwd, vader van vier kinderen en sinds kort opa, is al meer dan negenhonderd keer gedeeld maar zonder resultaat. Onder het motto ‘niet geschoten, altijd mis’ zijn inmiddels ook de plaatselijke media benaderd. Bert realiseert zich dat hij zoekt naar een naald in een hooiberg maar stelt desondanks alles in het werk om zijn zoektocht onder de aandacht te brengen. Uiteraard is er eerst in eigen kring gezocht, dit leverde helaas geen match op.
Bert heeft bloedgroep O positief en kan alleen een nier van iemand met dezelfde bloedgroep ontvangen. Daarnaast moet er nog aan heel veel meer criteria worden voldaan dus met alleen gelijke bloedgroepen is het zeker nog geen gelopen koers.
Via een zogenaamde cross-over transplantatie (binnen een groep patiënten en hun verwanten worden er over en weer organen gedoneerd) zijn er mogelijkheden.

Bert vraagt zo veel mogelijk mensen zijn bericht te delen, het is te vinden op:
www.facebook.com/bertzoekteennier.
Ook is er een website met informatie: bertzoekteennier.wordpress.com.