In het Nieuwkoopse Reghthuys is op donderdag 18 juli de klassieke Britse feel-good comedy Bank of Dave (2023) van regisseur Chris Foggin te zien. De voorstelling begint om 19.30 uur en duurt exclusief pauze 105 minuten.
In verband met het aantal beschikbare plaatsen is reserveren noodzakelijk.

In de nasleep van de vernietigende financiële crisis van 2008, krijgt de Engelse lokale zakenman Fishwick (Rory Kinnear) het idee om de buurtbewoners van het Britse dorpje Burnley te helpen door het uitschrijven van persoonlijke leningen. Hij is van mening dat de grote banken ‘de man in de straat’ zijn vergeten, en neemt het heft in eigen hand om zo de lokale economie te steunen. Uiteindelijk komt hij op het idee om zelf een bank op te richten. De Bank of Dave is geboren.

De knullige Londense jurist Hugh (Joel Fry) wordt naar het verre Burnley gestuurd om Daves fictie in feit om te zetten. De elitaire financiële instellingen in Londen hebben al meer dan honderd jaar geen nieuwe bankvergunning verleend en zijn vastberaden om Dave tegen te werken. Hugh en Dave slaan de handen ineen en trekken samen ten strijde tegen de grote bankiers van Engeland.
Wat volgt is een hartverwarmende en humoristische film.

Toegangsprijzen bedragen € 8,00 voor leden, € 10,00 voor niet-leden. Dit bedrag is inclusief een kopje koffie of thee vooraf en een drankje in de pauze.

Reserveren kan via email: film@reghthuys-nieuwkoop.nl (er wordt altijd een bevestiging gestuurd)

Voor telefonisch contact: Ada Stolk: 06 1515 7872

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *