Niet iedereen kan of mag straffeloos alles eten. Anita Waij maakte een geweldige gluten- en koemelkvrije courgettesoep en deelde het recept met ons.
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
4 courgettes
2 aardappeltjes om het nóg romiger te maken
1/2 avocado of een hele als je geen aardappeltjes wilt
zout, peper, tijm en kurkuma naar smaak
12 dl water
25 gram verse basilicum
30 gram Parmezaanse kaas
50 gram geroosterde pijnboompitten
70 ml olie naar keuze
Koken maar!
Snipper de ui en de knoflook en snijd de courgette in blokjes
Snijd de aardappel in blokjes
Fruit de ui 3 minuten, knoflook 1 minuut mee fruiten
Kruiden toevoegen
Courgette erbij en 4 minuten meebakken
Voeg het water en de aardappels toe, breng aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen
Snijd ondertussen de avocado in blokjes, rooster de pijnboompitjes en rasp de kaas
Doe de kaas, 15 gram van de pijnboompitten en de basilicum in de hakmolen, voeg langzaam de olie toe en mix tot een pesto
Inmiddels is de soep gaar, haal hem van het vuur, voeg de avocado toe en pureer tot er een gladde soep is ontstaan.
Serveer de pesto en pijnboompitjes er los bij.
Bent u lactose-intolerant gebruik dan een lactosevrije kaas en kies een andere topping zoals uitgebakken spekjes, tofu of lente-uitjes.
Op zoek naar wat meer ‘bite’ of vulling: voeg na het pureren gekookte sperziebonen toe.
Natuurlijk drinkt Anita er het onlosmakelijke kopje thee bij.
Wij adviseren als alternatief hiervoor een Chileense Chardonnay.
Smakelijk!