Op uitnodiging van Kom d’r Uit gaf Erik Slingerland op 4 juli een uitgebreide presentatie over AI (Artificial Intellgence), soms beter bekend als Kunstmatige Intelligentie.
Het werd een geanimeerde en leerzame bijeenkomst, één van de meer dan zeventig die Kom d’r Uit in de afgelopen jaren heeft georganiseerd.

Het begon helemaal in stijl met het proeven van koekjes gebakken volgens een door AI gemaakt recept: ze waren heerlijk! Vervolgens werd er een film vertoond over een Songfestival lied, gemaakt met AI, waarna Erik Slingerland begon met zijn uiteenzetting.

Hij schetste de werking van kunstmatige intelligentie en de praktische toepassingen hiervan zoals het vertaalprogramma van Google, de fraudeopsporing van de Rabobank en de vele videogames.
Sprekend over AI hebben we het volgens Slingerland vaak al over de tweede schil, de zogenaamde Machine Learning waarbij -de naam zegt het al- de computer zichzelf intelligent gedrag aanleert,
Vanaf 2015 neemt deze ontwikkeling een grote vlucht met als voorlopig ‘hoogtepunt’ ChatGPT dat in 2022 zijn intrede deed.

Aan het eind van de middag ontving Erik als dank voor zijn komst een AH pizza (een knipoog naar het voedsel waar veel computernerds op overleven) en een pizzasnijder in de vorm van een fiets, een verwijzing naar zijn dagelijkse vervoermiddel.

Op 1 augustus organiseert Kom d’r Uit een excursie naar de Putmolen, molen nummer 4 van de Aarlanderveense Molenviergang.

Geef een reactie

Anonieme reacties worden NIET geplaatst! | Vul s.v.p. een geldig en bestaand email-adres in.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *