A G E N D A

 

Mist u iets in onze agenda, mail naar redactie@nieuwkoper.nl

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Promove Fietstestdag Doortrappen

29 mei Tijd: 09:15 - 15:30

Omdat de gemeente Nieuwkoop het van belang vindt dat ouderen blijven bewegen, wordt er op 29 mei onder het motto ‘Doortrappen’ een fietsevenement voor 55-plussers georganiseerd.

Op het parkeerterrein van Sporthal De Steupel aan de Maarten Freeke Wije te Nieuwkoop wordt een gratis fietscheck aangeboden en kunnen de deelnemers een verkeerskennistest maken. Tot slot mogen zij een behendigheidsparcours afleggen. Is dit alles naar wens verlopen dan kan het fietsseizoen beginnen.

Het niet meer kunnen fietsen wordt door veel mensen als een beperking in het dagelijks leven ervaren. Het niet meer kunnen of durven fietsen zorgt er immers voor dat de lichamelijke fitheid steeds verder afneemt. In de praktijk blijkt vaak dat een balansprobleem de oorzaak is waardoor mensen niet meer durven fietsen. Deze balansproblemen treden bijvoorbeeld op bij het op- en afstappen, maar ook de snelle handelingen op een fiets kunnen problemen geven. Op de Fiets testdag kan er kennisgemaakt worden met diverse soorten, vaak elektrische, (balans)fietsen zoals een driewieler, een balans fiets of een lage instapfiets. Door deze ‘speciale fietsen’ wordt het fietsen misschien toch weer mogelijk in de toekomst!

De Fiets testdag van ProMove wordt al sinds 2018 georganiseerd en is keer op keer een groot succes.

Aanmelden kan via sportpunt@nieuwkoop.nl.

Gegevens

Datum:
29 mei
Tijd:
09:15 - 15:30

Organisator

Gemeente Nieuwkoop
Telefoon
14 0172
E-mail
info@nieuwkoop.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Sporthal De Steupel
Maarten Freeke Wije 2
Nieuwkoop, 2421 TP Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0172 573 232
Bekijk de site van Locatie