Lekker, makkelijk en snel klaar is deze aardappeltortilla die je met toevoeging van wat chorizo een Spaanse twist kunt geven.
Ingrediënten (2 personen)
aardappelblokjes bv een zakje uit de supermarkt
1 rode paprika
1 groene paprika
1 middelgrote ui
klein blikje maïs
1 kleine prei
flinke hand verse spinazie
3 eieren
naar keuze geraspte kaas, uitgebakken spekblokjes en/of chorizo
Aan de slag
Snijdt de groenten en bak ze in een grote koekenpan gaar, voeg op het laatst de maïs toe.
Kluts de eieren en voeg de aardappelblokjes toe.
Doe groenten en het aardappel/eiermengsel en eventueel kaas, spekjes en chorizo bij elkaar en bak op laag vuur met de deksel op de pan plm 8 minuten.
Let op dat de onderkant niet zwart maar goudbruin wordt…
Vervolgens voorzichtig omdraaien en ook de bovenkant, die inmiddels onderkant is, goudbruin en gaar bakken.
Laat de tortilla op een bord glijden en snijdt in puntjes.
Een frisse salade en dito witte wijn zoals de Merinas Verdejo Organic maakt het geheel zeer Smakelijk!!