De weersvoorspellingen voor zondag 22 september waren goed. Na twee Coronajaren waarin de 7-loop helaas niet door kon gaan, was de organisatie klaar voor de 35ste editie. Alles was tot in de puntjes voorbereid en toen de eerste deelnemers zich meldden, zag het sportterrein er prima uit en konden de lopers ‘uit de startblokken’.

Het begon allemaal met de kinderloop met ongeveer 100 deelnemers en er werd hard gestreden voor de mooie prijzen.
De deelnemers aan de 400 meter en de 800 meter maakten de meters rondom het voetbalveld zodat het toegestroomde publiek hen goed in de gaten kon houden.
De deelnemers aan de 2,2 kilometer liepen heen en weer over het 5-bruggenpad. Een hele prestatie.
Na afloop was er voor iedere deelnemer een medaille en een ijsje. Voor de winnaars waren er mooie bekers, een cadeaubon en wat lekkers uit de bakkerij.

De beurt aan volwassenen

Ongeveer 150 lopers begonnen aan de ‘volwassen’ afstanden, de 5 KM, 10 KM en de 10 EM. Het is ieder jaar weer een prachtig gezicht om de lopers te zien vertrekken over de Stationsweg naar het Haasje.  Vervolgens kwamen ze terug over het fietspad, zodat de toeschouwers ze nog één keer aan konden aanmoedigen voordat zij de polder introkken. Adrie van Lith deed vanaf de motor live verslag van het verloop van de wedstrijd, zodat de supporters aan de finish de wedstrijd goed konden volgen.

Op de 10 kilometer won Floyd van Klink uit Nieuwkoop de eerste prijs. Floyd is een trouwe én succesvolle deelnemer aan de 7-loop. Bij de dames won Lydia Korrel uit Ouderkerk aan den Amstel.

Bij de 10 EM was het een hele mooie strijd. Gijs Zimmerman won, voor Danny Pelle en Maarten Schavemaker. Regionale favoriet Brent Pieterse was deze editie helaas niet aanwezig, maar won wel overduidelijk de eerste prijs in het Nieuwkoop Circuit. Brent had namelijk de lange afstanden in Ter Aar en Nieuwkoop al gewonnen.
Bij de dames was het een gevecht tussen Mariska Visser uit Nieuwveen en Thecla de Jong uit Zevenhoven. Mariska won de 7-loop wedstrijd én daarmee ook het Nieuwkoop Circuit.

Bij de 5 KM stonden Jacub Manikowski en Debby Immerzeel op het hoogste podium. Chapeau!  Alle winnaars werden in het zonnetje gezet met bloemen en een ‘gevulde’ envelop.

In Zevenhoven is het traditie dat ook de beste Zevenhovenaren gehuldigd worden.
Op de 5KM waren dit Rune van der Wallen en Lukas de Boer, op de 10KM Eric Luijben en Miranda Blommesteijn. Op de 10EM kwam de eer toe aan Thecla de Jong en Maarten Verberk.

Wethouder Tom de Kleer reikte hierna de prijzen uit van het Nieuwkoop Circuit.  De drie hardloop evenementen in de Gemeente Nieuwkoop vormen gezamenlijk een circuit. De 3 wedstrijden zijn de Oranjeloop Ter Aar, de Halve Marathon in Nieuwkoop en de 7-loop in Zevenhoven. Om mee te dingen naar de prijzen moet een loper meedoen aan minimaal 2 van de 3 wedstrijden. De ranglijst van het circuit wordt opgemaakt op 3 afstanden: kort (5 km), middellang (10 km), lang (10EM of halve marathon). Op elke afstand worden prijzen uitgereikt aan de eerste 3 mannen en aan de eerste 3 vrouwen.

Goed doel

Ieder jaar schenkt de 7-loop € 1,00 van iedere betalende loper aan een plaatselijk goed doel. Dit jaar is gekozen voor het senioren platform in Zevenhoven.