Snel, ontzettend lekker en lekker zomers is deze ovenschotel met pulled chicken en zoete aardappel.

Ingrediënten
350 gram zoete aardappels
300 gram kippendijfilet
1 rode paprika
1 rode ui
75 gram geraspte cheddar

Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 graden
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken
Leg deze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en zout en bak 30 minuten in de oven
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de filets 20 minuten
Snijd de paprika in stukken en de ui in ringen
Haal de kipfilets uit de pan en maak er met behulp van twee vorken pulled chicken van
Haal de zoete aardappelstukken uit de oven en doe ze samen met de ui en paprika bij de kip en roer goed door.
Doe het geheel in een ovenschaal en verdeel de cheddar erover
Daarna nog 15 minuten in de oven

Smakelijk!

Tip voor de wijnliefhebber: een rode Barolo
Tip voor de bierdrinker: pale ale
Een glas ijskoud water volstaat ook